Duikbootdansje & vrienden

 

Een avond tekst en performance rond verlies.

Kort, intens en zonder franjes: dat is hoe auteur/muzikant Jonas Bruyneel twintig jaar na datum de dood van zijn zus op de planken wil brengen. Duikbootdansje is een intieme dialoog tussen tekst, dans, altviool en experimentele elektronica waarin verlies centraal staat.

 

Tekst: Jonas Bruyneel

Dans: Myrte Vandeweerd

Electronica: Sven Sabbe (o.a. Uncle Wellington, Modern Art)

Altviool: Esther Coorevits (o.a. Uncle Wellington, I Will, I Swear)

Met gasten Siel Verhanneman en Mattijs Deraedt.

 

 

 

Myrte Vandeweerd

Als danseres en choreografe gaat Myrte Vandeweerd op zoek naar een persoonlijke vloeiende bewegingsstijl waarin ze haar innerlijke gevoels- en belevingswereld overbrengt. Daarbovenop blijft ze aan de hand van workshops, projecten en stages haar techniek bijschaven op nationaal en internationaal niveau. Zo volgde ze onder meer les bij Wim Vandekeybus, Matteo Moles, Nicole Kohler, Tony Vezich, Milan Herich, Anton Lachky, Piotr Nardelli en Stopgab Dance Company. Momenteel danst ze mee in de kindervoorstelling Als alles kan, kan niets kapot van Kopseer Theater, en kan je haar in de lucht zien zweven met Theater Tol.

 

Sven Sabbe

Sven Sabbe is geboren in Kortrijk, werd in Gent musicoloog en maakt radio in Antwerpen. Als muzikant verdiept hij zich in een ongekende klankenwereld, met een innovatieve speelwijze die altijd bevreemd. In bands als Uncle Wellington en Modern Art speelt hij bas, maar het liefst nog experimenteert hij met alles wat onder de noemer ‘raar’ valt. Dan ontdek je hem achter een onontwarbaar kluwen van elektronica, knoppen, schakelaars, kabels en faders.

 

Esther Coorevits

Esther Coorevits volgde altviool bij Jo Vercruysse aan de stedelijke academie voor muziek- woord en dans in Waregem. Tijdens haar studies kunstwetenschappen engageerde ze zich onder meer voor het GUSO (Gents Universitair Symfonisch Orkest) als eerste altvioliste en in 2018 behaalde ze een doctoraat in de musicologie aan dezelfde Alma Mater. Verder is ze actief als altvioliste en instrumentalist bij verschillende collectieven en groepen, zoals Uncle Wellington, Nemø ensemble, Ann-Sofie Noppe, Room13 Orchestra, en Oko Yono.

 

Jonas Bruyneel

Begin 2015 debuteerde Jonas Bruyneel met de verhalenbundel Voorbij het licht. Die bundel werd in 2016 bekroond met de zilveren medaille op de Prijs Letterkunde Proza (Provincie West-Vlaanderen). Hij publiceert in literaire tijdschriften als Deux Ex Machina en Extaze. Sinds mei 2017 is Bruyneel twee jaar lang Letterzetter – een creatieve invulling van het stadsdichterschap – van Kortrijk. Als muzikant is hij betrokken bij Uncle Wellington, Modern Art en Boonyi. Daarnaast staat hij geregeld als performer op de planken. Bruyneel schrijft freelance voor Openbaar Kunstbezit Vlaanderen, Eos Memo, Boeken Magazine, Oogst, Filmmagie en De Morgen Magazine.

 

Siel Verhanneman

Siel Verhanneman woont en werkt in Kortrijk. Sinds 2012 publiceert ze poëzie en proza over angst, verdriet, liefde en rouw. Siel bracht in het voorjaar van 2016 haar eerste dichtbundel ‘Als ik stil ben heb ik een bos in mijn hoofd’ uit. Hiervoor werkte ze samen met illustratrice Larissa Viaene. De bundel werd goed onthaald en kreeg in 2017 een tweede druk bij de WPG uitgeverij Manteau. In januari kwam een tweede bundel ‘Zo scherp je kon er ook niet geweest zijn’ uit, die meteen de best verkopende poëziebundel werd tijdens de Poëzieweek 2018.

 

Mattijs Deraedt

Mattijs Deraedt is poëzieredacteur bij Kluger Hans. Hij studeerde Audiovisuele Kunsten met afstudeerrichting Schrijven aan het RITCS. Eerder verschenen gedichten en kortverhalen van hem in tijdschriften als Deus Ex Machina, Gierik & NVT en Op Ruwe Planken. Met de cyclus gedichten die hij in dit voorprogramma brengt werd hij derde in de finale van Write Now 2017.

 

Duikboot-

dansje

 

 

donderdag

3 mei 2018

om 20u15

 

14€

12€ voor studenten en +60j

 

PRIVACY STATEMENT | TERMS & CONDITIONS

COPYRIGHT © | ALL RIGHTS RESERVED DE CULTUURLOFT