Eline Van Garsse - Klavecimbelconcert

Eline Van Garsse (°1989) begon op zesjarige leeftijd met pianolessen in de SAMWD te Sint-Niklaas. Nadien volgde ze les aan de Muziekacademie van het Gemeenschapsonderwijs te Antwerpen en het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen bij Heidi Hendrickx en Levente Kende. Ze werd laureaat en laureaat-finalist van pianowedstrijden als “Cantabile” en het “Steinway Concours”.

 

Op haar twaalfde ontdekte Eline het klavecimbel. Ze volgde 6 jaar les bij Christine Wauters aan de SAMWD te Sint-Niklaas. In 2006 behaalde ze een eerste prijs voor klavecimbel in de wedstrijd “Dexia Classics”. Een jaar later startte Eline haar studies klavecimbel en basso continuo bij Kris Verhelst aan het Lemmensinstituut in Leuven. Dankzij het Erasmusproject studeerde Eline in 2010-2011 aan het CNSMD in Lyon, in de klas van Jean-Marc Aymes en Dirk Börner. In 2012 behaalde ze in Leuven haar masterdiploma klavecimbel met de grootste onderscheiding.

 

Daarnaast heeft Eline zich ook toegelegd op het bespelen van de pianoforte in de klas van Jan Vermeulen aan het Lemmensinstituut. In 2014 behaalde ze ook voor dat instrument haar masterdiploma met de grootste onderscheiding.

 

Eline concerteert als soliste en in kamermuziekverband in binnen- en buitenland. Ze gaf tweemaal een klavecimbelrecital in de Fringereeks van het “Festival Oude Muziek” in Utrecht. Verder werkte ze samen met Les Muffatti (Peter Van Heyghen), Bach Concentus (Ewald Demeyere) en ensemble Apotheosis (Korneel Bernolet) en maakt ze deel uit van de barokensembles Ballo e Canto en Motus Animae (waarmee ze in februari 2013 een cd met 17e en 18e eeuwse muziek uit München opnam).

 

Als pianofortespeelster verleende ze reeds haar medewerking tijdens een tournee georganiseerd door de "Internationale Operaproducties Nederland" met de opera Così fan tutte onder leiding van Dirk Vermeulen.

 

Momenteel combineert Eline haar muzikale carrière met studies bio-ingenieurswetenschappen aan de UGent.

 

 

 

 

 

COPYRIGHT © | ALL RIGHTS RESERVED DE CULTUURLOFT

Eline Van Garsse

Klavecimbelconcert

 

donderdag

12 april 2018

om 20u15

 

inkom : 14€

12€ voor studenten en +60j

 

 

PRIVACY STATEMENT | TERMS & CONDITIONS