Guy Penson & Yanna Penson

 

Klavecimbelconcert

 

Guy Penson en Yanna Penson -vader en dochter- vormen sinds jaar en dag een dynamisch klavierduo met op het repertoire vierhandige pianomuziek op moderne vleugels tot programma's met 2 klavecimbels, pianoforte en kamermuziek.

 

Wat begon bij het zichtlezen van vierhandige salonmuziek in de huiskamer, groeide intussen uit tot een vast duo dat reeds optrad in o.m. Toscane (Festival Delle Crete Senesi o.l.v. Philippe Herreweghe) en Festival de Wallonie (Les Nuits de Septembre). Bij Piano’s Maene waren ze in 2016 te gast tijdens de muzikale rondleidingen van de tentoonstelling Piano&CO in het Miat (Gent) en ook worden zij regelmatig gevraagd voor het begeleiden van vocale ensembles, o.m. met muziek van F. Schubert en J. Brahms (Ein Deutsches Requiem).

 

 

 

Guy Penson werd geboren te Ronse in 1958.

Na zijn studies piano en klavecimbel verwierf hij weldra grote faam op de Belgische en buitenlandse podia. Hij onderscheidde zich in verschillende internationale wedstrijden, waaronder de prestigieuze klavecimbelwedstrijd te Brugge in 1980. Hij trad als solist en basso continuo specialist op met diverse befaamde ensembles en orkesten in het kader van de voornaamste Europese festivals, alsook in Canada, de V.S. en Japan.

Guy is te horen op een honderdtal CD-opnames bij diverse labels (Ricercar, Polydor, Vox Temporis, RGIP, Hyperion, Passacaille, Musique en Wallonie ) met o.m. Il Fondamento, Ex Tempore , Ricercar Consort en La Pastorella. Zijn solo-opnames, in het bijzonder voor Ricercar, werden hoog geprezen in de Belgische en internationale pers.

Naast gerenommeerd klavecinist, is Guy ook pianist-begeleider aan het Koninklijk Conservatorium en aan de Kunsthumaniora te Gent.

 

Yanna Penson werd geboren te Gent in 1990.

Op vierjarige leeftijd begon Yanna piano te spelen, onder de vleugels van haar beide ouders. Ze voltooide succesvol haar Bachelor- en Masterstudies piano in Antwerpen (bij Levente Kende) en Gent (bij Vitaly Samoshko) en kreeg de kans om daarna één jaar verder te studeren in New York dankzij Fulbright en de BAEF.

Sinds 2015 is ze als vaste begeleidster verbonden aan de muziekacademie van Gent en wordt ze, dankzij de vele prijzen die ze behaalde op diverse pianowedstrijden, regelmatig gevraagd om op te treden voor verscheidene projecten als soliste, begeleidster of in kamermuziekverband, zowel in het binnen- als buitenland (Nederland, Groot-Brittanië, Duitsland, Italië, Zwitserland, Bulgarije).

 

 

 

COPYRIGHT © | ALL RIGHTS RESERVED DE CULTUURLOFT

Guy Penson

&

Yanna Penson

 

donderdag

28 september 2017

om 20u15

 

inkom : 14€

12€ voor studenten en +60j

 

reserveren via info@decultuurloft.be

PRIVACY STATEMENT | TERMS & CONDITIONS