3xARNS en daarmee BASta!

Een kleine familie, bescheiden verspreid over België en Nederland, met drie dichteressen. Een moeder en dochter, Astrid en Jana én de voormalige Stadsdichter van Nijmegen, Frouke. Door de poëzie vonden ze elkaar enkele jaren geleden op een poëziefestival in Gent. Dat werd toen muzikaal geruggesteund door BASta! Nu -enkele gedichten, prijzen, bundels en muziekjes- verder, betreden ze voor het eerst tezamen het podium. Ze hebben het over de levensloop (geboorte, jeugd, relaties, de dood en al wat daar tussenin valt). En ja, ook hebben ze het over familie. De muzikale omlijsting gebeurt nog eens door BASta! (Duo).

 

Frouke Arns (1964) is literair vertaler, tekstschrijver en dichter. Ze publiceerde twee bundels bij uitgeverij Marmer en in tijdschriften zoals Het Liegend Konijn, Poëziekrant, De Revisor e.a. Ze won de Meander Dichtersprijs, de Literaire prijs Harelbeke en de Rinke Tolman Poëzieprijs.

 

Astrid Arns (1960) is onderwijzeres en dichteres. Ze publiceerde gedichten in Poëziekrant, De Schaal van Dighter, Meander en Het Gezeefde Gedicht. Ze droeg voor tijdens de Poëzieroute Gent 2017 en de Vlaamse Poëziedagen in het Kasteel van Ooidonk. In 2016 werd ze laureaat van de Melopee Poëzieprijs.

 

Jana Arns (1983) is muzikante, (fotografe) en dichteres. Haar debuutbundel ‘Status: het is ingewikkeld’ verscheen in 2016 bij uitgeverij P. De tweede bundel wordt verwacht in februari 2018. Ze publiceerde in De Standaard, Poëziekrant, Het Gezeefde Gedicht, Deus Ex Machina e.a. Ze won de prijs van de provincie Oost-Vlaanderen voor letterkunde 2017, de Guido Wulms- prijs etc…

 

BASta! (duo) begon als het eenmansproject van contrabassist en componist Joris Vanvinckenroye (Aranis). Joris creëert muziek door zichzelf live op te nemen tot een orkestraal en filmisch geheel. Elementen van klassieke-, rockmuziek, jazz en folk worden heel natuurlijk gecombineerd. Met Jana wordt zijn contrabas- orkest sinds kort uitgebreid tot BASta! Duo. Samen zorgen ze voor een meeslepende soundtrack en brengen nieuwe, eigenzinnige muziek zonder al teveel franjes en moeilijkdoenerij. Muziek die alle vooroordelen van de kaart veegt!

 

https://www.youtube.com/watch?v=8m1iGJKLDLY

 

!

 

 

 

COPYRIGHT © | ALL RIGHTS RESERVED DE CULTUURLOFT

3 x ARNS

en daarmee

BASta!

 

donderdag

1 maart 2018

om 20u15

 

inkom : 14€

12€ voor studenten en +60j

 

reserveren via info@decultuurloft.be

PRIVACY STATEMENT | TERMS & CONDITIONS