Concer met Lies Wyers is uitgesteld naar een nog later te bepalen datum !

en wordt vervangen door een optreden van Pur Sang (zie verder op de website)

Lies Wyers

 

Lies Wyers (°1989) groeide op in een muziekminnende familie en leerde reeds op zeer jonge leeftijd de oude muziek kennen. Na haar cello-opleiding besloot ze zich volledig toe te leggen op de historische uitvoeringspraktijk aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Daar studeerde ze viola da gamba bij Philippe Pierlot en behaalde ze in 2015 haar Masterdiploma met onderscheiding. Ze studeerde ook barokcello bij Alain Gervreau en kamermuziek bij Barthold Kuijken, Herman Stinders, François Fernandez en anderen. Haar opleiding vult ze aan met masterclasses, onder andere bij Vittorio Ghielmi en Paolo Pandolfo. Om de uitvoering van basso continuo verder te ontdekken legt ze zich toe op de lirone.

 

Lies is actief in verschillende kamermuziek- en consortformaties in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland. Ze wordt uitgenodigd voor concerten en opnames met gerespecteerde ensembles zoals het Huelgas Ensemble (Paul Van Nevel), Scherzi Musicali (Nicolas Achten), Hathor Consort (Romina Lischka), BachPlus (Bart Naessens) en Per-Sonat (Sabine Lutzenberger).

In 2015 richtte ze mee het ensemble Musae Jovis op, waarmee ze nieuw repertoire en verfrissende interpretaties wil doen ontdekken.

 

Naast haar muzikale activiteiten is Lies gepassioneerd bezig met taal. Ze studeerde Engelse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit Antwerpen en behaalde in 2015 de grootste onderscheiding voor haar thesis over de ontmoeting tussen haar twee vakgebieden: de uitspraak van zeventiende-eeuwse Engelse vocale muziek. Ze houdt ervan rond te spelen met woorden en taal door te schrijven, herschrijven en vertalen.

!

 

 

 

COPYRIGHT © | ALL RIGHTS RESERVED DE CULTUURLOFT

Lies Wyers

wordt vervangen door

PUR SANG

 

donderdag

8 februari 2018

om 20u15

 

inkom : 14€

12€ voor studenten en +60j

 

reserveren via info@decultuurloft.be

PRIVACY STATEMENT | TERMS & CONDITIONS